بیمه حافظ, خسارت

ماجرای متروپل و بیمه حافظ : ریسک رسیده بود 100درصد

کارشناسان بیمه سال 1400به هلدینگ عبدالباقی هشدار داده بودند که ریسک ساختمان به 100 درصد رسیده است!

روزنامه عصر اقتصاد در گزارشی به قلم علی رمضانیان  خبر داده که کارشناسان  بیمه، ریسک ساختمان را صد درصد اعلام کرده بودند، اما کارفرمای ساختمان با غرور از بی ستون بودن ساختمان ده طبقه دم می زد و به هشدارها هیچ توجهی نکرد.

در این گزارش آمده است که در سال ۱۴۰۰ شرکت بیمه حافظ به دلیل مشکلاتی که ساختمان داشت، قرارداد خود با مالک ساختمان را تمدید نکرده و اعلام کرد که کارشناسان این شرکت تشخیص دادند موارد ایمنی این ساختمان رعایت نشده و ریسک آن بسیار بالاست و هر آن احتمال ریزش ساختمان وجود دارد.

اما مسئولین هلدینگ عبدالباقی یه این مساله توجه نکرده و بجای رفع مشکل به سراغ دیگر شرکت‌های بیمه رفتند.

از اردیبهشت ۱۴۰۰ بیمه حافظ رسما اعلام کرد که بیمه این ساختمان را تمدید نخواهد کرد و از آن تاریخ شرکت های بیمه معلم، دانا و سامان اقدام به بیمه این ساختمان کردند.

 

در ادامه بخوانید:

معرفی کامل شرکت بیمه حافظ

 

جالب آنکه به دلیل ریسک بالا، شرکت‌های دانا، سامان و معلم نیز بیمه مسئولیت این ساختمان را با کمترین پوشش انجام دادند. بیمه نامه مسئولیت متروپل تنها برای پوشش پنج الی ۱۰ نفر و بدون نام صادر شده که آن هم حداقل پوشش های ممکن را ارایه می دهد.
 
یکی از مسئولین بیمه حافظ به عصر اقتصاد اظهار کرد: کارشناسان شرکت بیمه حافظ در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ به دلیل رعایت نکردن استانداردهای موجود در حوزه عملیات ساختمان به کارفرما چندین بار هشدار داده و به دلیل عدم توجه عبدالباقی به هشدارها و بالابودن ریسک ساختمان، کارشناسان شرکت معتقدند بودند به هیچ وجه نباید قرارداد را تمدید کرد؛ چرا که ریسک ساختمان به ۱۰۰ درصد رسیده است.

شرکت های جایگزین برغم آگاهی از این وضعیت، به ریسک موجود اقدام به صدور بیمه نامه کردند ولی برای اینکه ریسک خود را کاهش دهند پوشش کمی را انجام دادند که متاسفانه ممکن است برای همه ۲۸ کارگر متوفی کافی نباشد.

وضعیت اختیاری یا اجباری بودن بیمه ساختمان

در حوزه ساختمان انواع بیمه مختلفی وجود دارد. به عنوان مثال در بخش عملیاتی بیمه مسئولیت وجود دارد و در حوزه نگهداری مجتمع های مسکونی پنج بیمه اجباری وجود دارد و به همین دلیل در بخش عملیاتی دست کارفرمایان بازتر است.

در حقیقت، در حوزه نگهداری ساختمان مسکونی پنج بیمه اجباری وجود دارد که در صورت بیمه نداشتن جرم تلقی می‌شود. این پنج بیمه‌ی ضروری عبارتند از: بیمه آتش‌سوزی، بیمه مسئولیت مدنی آسانسور، بیمه حوادث داخل ساختمان، بیمه حوادث مرتبط با سرایدار، نگهبان یا کارگران و بیمه سرایت آتش‌سوزی به مکان‌های دیگر.

البته در حوزه عملیات ساختمانی نیز قوانین اجباری وجود دارد، اما ضمانت اجرایی ندارد. یکی از این قوانین ماده ۶۶ قانون تامین اجتماعی است که می گوید: «در صورتی که ثابت شود وقوع حادثه مستقیما ناشی از عدم رعایت مقررات حفاظت فنی و بروز بیماری ناشی از عدم رعایت مقررات‌بهداشتی و احتیاط لازم از طرف کارفرما یا نمایندگان او بوده، سازمان تأمین اجتماعی هزینه‌های مربوط به معالجه و غرامات و مستمریها‌و غیره را پرداخته و طبق ماده ۵۰ این قانون از کارفرما مطالبه و وصول خواهد کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *