همان طور که می دانید دریافت خسارت از شرکت های بیمه ای مهم ترین بخش از حادثه انجام شده است ، استعلام حق بیمه ثالث اتومبیل و تهیه بیمه نامه شخص ثالث قطعا برای هر شخص مالک اتومبیل اجباری و ضرروی می باشد ، همواره شرایط و نحوه پرداخت خسارت به نوع تصادف و همچنین میزان خسارت آن بستگی دارد . ما برای هر نوع از خسارت به مدارک متفاوت و به خصوصی نیاز داریم .
اما ذکر این نکته ضرروی است که توافق بین شخص زیان دیده و مقصر خادثه و همچنین میزان شدت تصادف نیز بر پرداخت خسارت بیمه نامه تاثیر به سزایی می گذارد ، ما در این مقاله از سایت شهر بیمه با معنی و انواع خسارت جانی و مالی و روند دریافت خسارت به صورت کامل می پردازیم.
خسارتهای جانی در بیمه شخص ثالث در تصادفات جرحی
یکی از مزایای مهم بیمه نامه ثالث اتومبیل ، جبران تمامی هزینه های دیه و درمان افراد ثالث در زمان تصادف می باشد ، به طور کلی هر گونه صدمه ای که در حین تصادف رخ داده باشد و باعث بروز ، شکستگی ، نقص عضو و یا از کارافتادگی و یا هر گونه آسیب گردد و یا موجب فوت بشود ، در اصطلاح بیمه ای به آن خسارت بدنی بیمه نامه ثالث گفته می شود .همواره نحوه و نوع تصادف ، شرایط های دریافت خسارت را متفاوت می سازد ، ما تا این جا با انواع خسارت در بیمه ها آشنا شدیم ، پس در ادامه با مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارتمان از شرکت های بیمه ای آشنا خواهیم شد.
مدارک مورد نیاز در زمان تشکیل پرونده جهت دریافت خسارت جانی شخص ثالث چیست؟
در زمان تشکیل پرونده جهت دریافت دیه از بیمه ثالث، همواره باید مدارکی را به شرکت بیمه ارائه نمایید. این مدارک عبارتند هستند از:
- اصل برگه بیمهنامه شخص ثالث فرد مقصر
- اصل مدارک شناسایی و خودروی فرد مقصر (گواهینامه معتبر، کارت ماشین و کارت ملی)
- گزارش افسر راهنماییورانندگی و ارائه کروکی تصادف
- کلیه گزارشها و صورتجلسههای پلیس نیروی انتظامی
- مدارک بازجویی از راننده مقصر و مصاحبه با فرد زیاندیده
- گزارش پزشکی قانونی
- برگههای رأی دادگاه
- مدارک شناسایی افراد زیاندیده یا فوت شده (شناسنامه و کارت ملی)
- گزارشهای بیمارستان (درصورت بستری شدن افراد)
- کپی مدارک شناسایی وراث و ذینفعان متوفی (شناسنامه و کارت ملی)
- جواز دفن، گواهی فوت و گزارشهای معاینه جسد متوفی
- ارائه گواهی انحصار وراثت (در تصادفات منجر به فوت)
همان طور که می دانید تصادف هایی که منجر به صدمه جانی و بدنی افراد می گردد، مشکلات و بار مالی و حقوقی سنگینی را دارند. ما می توانیم همیشه با رعایت قوانین رانندگی از وقوع حوادث ناگوار جلوگیری کنیم. خرید بیمه نامه بدنه یا بیمه شخص ثالث، میتوانند از ایجاد جریمههای سنگین و همچنین ضرر و زیان برای مالک و راننده خودرو جلوگیری نماید.
مدارک مهم لازم جهت تشکیل پرونده و همچنین دریافت خسارت مالی بیمه ثالث
همواره نوع و میزان و شدت خسارت و همین طور شرایط هر تصادفی نسبت به تصادف های دیگر که منجر به پرداخت خسارت مالی توسط شرکت های بیمه ای می شود ، به چند دسته و بخش تقسیم می گردد.همان طور که می دانید شرایط دریافت خسارت بیمه نامه ثالث بدون کروکی با روش دریافت خسارت با ارایه دادن کروکی پلیس راهنمایی رانندگی متفاوت می باشد.حال در ادامه این مقاله ما با روش های پرداخت خسارت بدون کروکی آشنا می شویم
پرداخت خسارت بیمه ثالث بدون کروکی به چه صورت می باشد؟
همیشه در زمان تصادف رانندگی مناسب است که هر دو طرف سازش کنند و به توافقی برسند ، اما اگر زمانی تصادف سنگینی رخ داد و یا این که هیچ توافقی صورت نپذیرفت ، شرکت های بیمه ای خسارات را جبران می کنند ،جبران خسارت بدون ارایه کروکی شامل موارد زیر می باشد.
- خسارت وارد شده باید حداکثر تا سقف تعهدات پایه شرکت بیمه باشد.
- هر ۲ خودروی مقصر و همچنین زیاندیده باید بیمهنامه ثالث معتبری داشته باشند.
- اختلافی میان هر دو راننده ها ایجاد نشده باشد.
- گواهینامه رانندگی هر دو راننده معتبر باشد.
- خسارتهای بدنی و جانی رخ نداده باشد.
- طرفین حادثه باید حتما با اتومبیل های خود به یکی از مراکز پرداخت خسارت بیمه مراجعه نمایند
- ذکر این نکته ضرروی به نظر می رشد که همیشه سقف پرداخت خسارت بدون کروکی همیشه برابر است با حداقل پوشش مالی بیمه نام شخص ثالث ، برای تشکیل پرونده های خسارت بیمه ، همیشه ارایه مدرک شناسایی از زیان دیده و مقصر حادثه ضرروی می باشد و مدارک اتومبیل هر دو شخص و بیمه نامه های شخص ثالث ضرروی می باشد.
شرایط و مدارک لازم برای پرونده و همچنین پرداخت خسارت مالی شخص ثالث با ارائه کروکی سازشی شامل چه مواردی می باشد؟
اگر شما کروکی سازشی دارید، برای تشکیل پرونده خسارت مالی بیمه نامه شخص ثالث میتوانید به همراه مدارک زیر به یکی از مراکز پرداخت خسارت مراجعه نمایید:
- حضور خودروی زیاندیده بههمراه مدارک به مرکز بیمه برای کارشناسی و میزان خسارت وارده
- ارائه کاغذ کروکی سازشی که توسط پلیس تنظیم و تایید شده است
- اصل و کپی گواهینامه و کارت ملی فرد زیاندیده
- اصل و کپی بیمهنامه و کارت خودروی زیاندیده
- یک برش کوپن از بیمه شخص ثالث مقصر
- کپی کارت خودرو، گواهینامه و بیمه خودروی مقصر
در این شرایط و توافق طرفین دیگر نیازی به حضور شخص راننده مقصر در مرکز بیمه ای جهت پیگیر امور خسارت نیست و فقط کافی است تا کپی مدارک همراه شخص زیان دیده باشد.
در صورت این که کروکی غیر سازشی بود جهت تشکیل پرونده و دریافت خسارات از شرکت بیمه چه مدارکی مورد نیاز می باشد؟
زمانی ممکن است بهدلیل عدم توافق دو طرف، قبول نکردن پلیس یا همچنین همراه نداشتن مدارک، پلیس اقدام به ارائه کروکی غیر سازشی نماید. در این شرایط باید دو طرف تصادف با ارائه مدارک زیر نسبت به تشکیل پرونده در مرکز بیمه اقدام نمایند:
- اصل و کپی برابر اصل کروکی تصادف یا گزارش کارشناس دادگستری
- کپی برابر اصل مدارک شناسایی و خودروی راننده مقصر
- یک برش کوپن از بیمهنامه خودروی مقصر
- اصل و کپی همه مدارک شناسایی و خودروی زیاندیده
- همواره در نظر داشته باشید که شرایط و مدارک لازم برای هر شرکت بیمه ای می تواند با شرکت های دیگر بیمه ای متفاوت باشد ، پس بهتر می باشد که قبل از مراجعه به مرکز خسارت بیمه ای همیشه استعلام های لازم را بگیرید ، ضمنا در تصادف های منجر به فوت و جرحی مراحل دریافت دیه همیشه بعد از جریان بعد از رای دادگاه شروع می گردد و همچنین شرایط خاص خود را دارد.
پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث چقدر طول می کشد؟
با توجه به قوانی جدید بیمه نامه شخص ثالث هر شخص مدت حداکثر ۵ روز برای اعلام خسارت به شرکتهای بیمه ای فرصت دارد. شرکت های بیمه ای ،در مرحله نخست با بررسی کد یکتای بیمه نامه شخص ثالث اعتبار و مدت زمان بیمهنامه را بررسی می نماید. پرداخت خسارت همیشه بعد از از کارشناسی و انجام امور اداری و فنی صورت می گیرد. البته همیشه در تصادف های جرحی، اول دادگاه برگزار می شود و بعد از عملیات پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث آغاز می گردد.
لطفا صبر کنید
فرم ساز آسان