همه اشخاصی که خرید و همچنین فروش اتومبیل را انجام می دهند ، همواره در مورد نحوه انتقال تخفیف های بیمه نامه شخص ثالث پرسش های بسیار زیادی دارند . قبل از هر چیز ذکر این نکته ضرروی است که امکان انتقال تخفیف های بیمه نامه ثالث ، تنها به اتومبیل جدید و همچنین اعضای درجه یک خانواده نظیر ، پدر ، مادر ، همسر و فرزند وجود خواهد داشت. ما در این مقاله شهر بیمه به صورت کامل در مورد نحوه انتقال تخفیف های بیمه نامه شخص ثالث به صورت مفصل توضیحات کاملی را ارایه خواهیم داد.

قانون جدید انتقال تخفیف بیمه ثالث ۱۴۰۲ چیست ؟

با توجه به تبصره‌های قبلی قانون بیمه نامه شخص ثالث، مصوب ۱۳۹۵، بیمه مرکزی در ۸ دی ماه سال ۱۳۹۹، در بخشنامه شماره ۹۹/۴۰۱/۱۳۰۱۰۷، انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث و نحوه تعلق سوابق تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث را، به شرح زیر تصویب کرده است :

  • سوابق تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث، به شخص انتقال دهنده تعلق دارد. به هیچ وجه، امکان انتقال تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث، به مالک جدید خودرو (شخص انتقال گیرنده) وجود ندارد.
  • واحدهای صدور بیمه و سامانه‌های آنلاین خرید بیمه موظف هستند، که در هنگام صدور بیمه‌نامه مدارک احراز مالکیت خودرو را رویت نمایند. مدارک احراز هویت خودرو شامل، کارت و برگ سبز خودرو هستند.
  • در صورت تغییر پلاک خودرو، باید تخفیفات بیمه‌نامه شخص ثالث برای انتقال گیرنده حذف شود.
  • هنگام تمدید بیمه شخص ثالث، استعلام بیمه از سنهاب و درج اطلاعات براساس آن، ضروری است. این امر در زمان انتقال تخفیفات عدم خسارت بیمه‌نامه اول به بیمه نامه دوم نیز، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است
  • امکان انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث، وجود دارد

مابقی تبصره‌های آیین‌نامه انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث ۱۴۰۲ به شرح زیر می باشد :

  • اگر فروشنده، پلاک خودرو را به نام خودش تعویض کرده باشد، کلیه سوابق تخفیفات عدم خسارت او حذف می‌شود.
  • انتقال سوابق عدم خسارت به سایرین (خریدار جدید خودرو)، به معنای نقض قوانین است و برخورد قانونی با تخلفات الزامی است.
  • انتقال تخفیفات عدم خسارت انواع خودرو، به وسایل نقلیه دیگر با همان نوع کاربری امکان‌پذیر است. در چنین شرایطی مالک خودرو، می‌تواند خود شخص انتقال دهنده یا همسر، والدین و فرزندان او باشد. فرزندان باید ۱۸ سال یا بیشتر داشته باشند.
  • امکان صدور الحاقیه انتقال تخفیفات عدم خسارت بیمه شخص ثالث، قبل و بعد از انتقال بیمه شخص ثالث به مالک جدید خودرو، میسر است. 
  • گرفتن حق بیمه مدت زمان باقی‌مانده از بیمه ثالث، برای انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث قانونی نیست. به عبارت دیگر انتقال سوابق تخفیفات عدم خسارت بیمه شخص ثالث با صدور گواهی و بدون پرداخت حق بیمه، امکان‌پذیر است.
  • در صورت انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به خودروی جدید و بالعکس، حق بیمه از بیمه‌گزار دریافت نخواهد شد.
  • اگر انتقال تخفیف بیمه ثالث به وسیله نقلیه جدید و فریز کردن تخفیفات تا اطلاع ثانوی، به صورت الحاقیه اصلاحی باشد، حق بیمه‌ای بابت فریز کردن تخفیفات، دریافت نخواهد شد.
  • در صورتی که شخص مالک دو خودرو باشد، امکان انتقال تخفیف بیمه ثالث از خودرویی به خودروی دیگر برای او وجود ندارد.
  • همه تخفیفات عدم خسارت بیمه شخص ثالث به صورت کامل بر روی یک بیمه‌نامه انتقال می‌یابد.
  • امکان انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث از خودروی فرسوده، به خودروی جدید مالک، فقط در صورتی امکان‌پذیر است، که خودروی جدید کارکرده باشد.
  • امکان انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث، از خودروی متعلق به یه شرکت حقوقی، فقط به خودروی دیگر از همان شرکت و با همان کاربری، امکان‌پذیر است.
  • انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث باید به صورت کامل انجام شود.

مطلب پیشنهادی از شهر بیمه : چگونه بیمه ماشین را ارزان تر بخریم ؟ ( بیمه ثالث و بیمه بدنه )ا

امکان انتقال تخفیف‌های بیمه‌نامه شخص ثالث وجود دارد؟

همان طور که می دانید بر اساس قانون انتقال تخفیف در بیمه نامه شخص ثالث ، همیشه به رانندگان کم ریسک و کم خطر ، امتیاز دیگری داده می شود ، آن دسته از راننده گان می توانند تخفیف های عدم خسارت در بیمه ثالث خود را انتقال بدهند . این انتقال به اعضای درجه یک خانواده او قابل انجام می باشد. به طور کلی تخفیف های بیمه ثالث دلیل اصلی کاهش قیمت حق بیمه اتومبیل می باشد .

در گذشته و قبل از قانون جدید ، همواره امکان منتقل کردن تخفیف های بیمه ثالث به مالک جدید اتومبیل محیا بود ، یعنی در زمان فروش اتومبیل ، بیمه نامه ثالث را به خریدار جدید منتقل می کرد . و تمامی تخفیف ها و امتیاز رانندگی کم ریسک خود را به شخص جدید منتقل می کرد .اما از آخر سال ۱۳۹۹ به واسطه قانون جدید بیمه ثالث این امکان تغییر پیدا کرد.

شروط و روش انتقال بیمه شخص ثالث به خریدار اتومبیل جدید در قوانین قبلی

در گذشته شخص می توانست قبل از اتمام دوره اعتبار بیمه ثالث فرایند انتقال تخفیف خود را انجام دهد ، در صورتی که مالک جدید اتومبیل ، بیمه نامه را به نام خودش تمدید نمی کرد . در غیر این صورت دیگر شخص نمی توانست از تخفیف های بیمه ثالث خود بهره ببرد . به معنی واضح تر این که اگر شخص اتومبیل جدیدی خریداری می کرد و طرف مقابل قبول می کرد که تخفیف های اتومبیل را به شما انتقال کند این راه قانونی می بود .البته این نکته را توجه داشته باشید که در آن زمان هم ، باید کاربری دو وسیله یک سان می بود ، مثلا امکان انتقال تخفیف سواری به بارکش وجود نداشت .

اما با قانون جدید که در اواخر سال ۱۳۹۹ اعمال گردید ، به هیچ وجه انتقال تخفیف ها به خریدار جدید وجود نخواهد داشت.

روش های انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث در سال ۱۴۰۲ چیست و شامل چه مراحلی می باشد ؟

همان گونه که در بالاتر توضیح دادیم بیمه نامه شخص ثالث ، بیمه نامه اجباری می باشد .بعضی راننده ها رانندگی ایمن و کم ریسکی را دارند ، و به ندرت دچار حادثه می شوند و یا اصلا از شرکت بیمه خسارت دریافت نمی کنند . شرکت های بیمه ای برای این اشخاص امتیاز هایی در نظر می گیرد و به عنوان تخفیف های عدم خسارت از حق بیمه آن کاسته می شود .تخفیف های بیمه شخص ثالث به صورت مستمر از هر سال عدم خسارت ۵ درصد اعمال می شود و در نهایت و در سال ۱۴ بیمه ای ۷۰ درصد تخفیف بیمه ای اعمال می گردد.

علت اعمال این تخفیف ها این است که راننده ها همیشه رانندگی ایمن و کم ریسکی را داشته باشند و با این سبک رانندگی و حوادث کمتر ، به طبع آن تخفیف های بیشتری شامل این دسته از رانندگان می گردد.

روش های انتقال تخفیف های بیمه شخص ثالث به خودروی صفر چگونه می باشد ؟

تمامی اتومبیل های صفر از لحظه خروج آن از کمپانی دارای بیمه نامه ثالث می باشند . متاسفانه امکان منتقل کردن تخفیف های بیمه ثالث برای اتومبیل صفر وجود نخواهد داشت . شخص می تواند در زمان تمدید بیمه نامه اتومبیل صفر خود این انتقال تخفیف را انجام دهد.

انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث ماشین سنگین

روش انتقال بیمه ثالث در خودرو های اسقاطی و فرسوده به خودروی جدید چگونه می باشد ؟

چنانچه اتومبیل قبلی شما اسقاطی و یا فرسوده می باشد ، برای انتقال تخفیف های بیمه باید گواهی اسقاطی آن را در کنار مدارکی نظیر ، اصل بیمه ثالث ، مدارک اتومبیل ، سند ماشین جدید و مدارک شناسایی بیمه گذار و همچنین الحاقیه فسخ بیمه قبلی را به شرکت بیمه گر تحویل نمایید. بعد از آن شرکت بیمه گر ، دستور باطل نموده بیمه قبلی را اعمال می کند و تخفیف های بیمه ثالث به اتومبیل جدید شما انتقال می یابد.

روش های انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث اقساطی چگونه است ؟

همان گونه که می دانید بیمه نامه شخص ثالث قسطی ، فقط در نحوه پرداخت حق بیمه با بیمه نقدی تفاوت دارد ، و به هیچ وجه در قوانین منتقل کردن تخفیف های بیمه ثالث تاثیری نخواهد داشت .

مدارک مورد نیاز جهت انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث شامل چه مواردی می باشد ؟

در مرحله اول ، شخص باید به نمایندگی واحد صدور بیمه ثالث قبلی و یا بیمه شعبه مرکزی آن شرکت بیمه مراجعه نماید.مدارک مورد نیاز به شرح زیر می باشد :

  • بیمه‌نامه شخص ثالث اتومبیل جدید
  • کپی کارت اتومبیل قدیم
  • کپی بیمه ثالث اتومبیل قدیم
  • کپی کارت اتومبیل جدید
  • اصل کارت اتومبیل جدید
  • اگر خودروی شما اسقاطی می باشد ، اصل و کپی برگه گواهی اسقاط نیز همراه شما باشد.

در مرحله بعد و بعد از ثبت الحاقیه توسط شرکت بیمه قبلی ، شما می بایست بیمه نمایندگی و یا شرکت بیمه جدید مورد تقاضا خودتان مراجعه نمایید و تخفیف های بیمه اتومبیل قبلی خود را طبق نامه الحاقیه به اتومبیل جدید خود منتقل نمایید.

الحاقیه تخفیف بیمه ثالث چیست و شامل چه مواردی می باشد ؟

الحاقیه بیمه امری رایج در همه بیمه ها می باشد ، شما همواره برای اعمال برخی از تغییر ها در روی بیمه خود به الحاقیه نیاز خواهید داشت ، از کاربردی ترین موارد الحاقیه ، افزایش پوشش های مالی و همچنین انتقال تخفیف های بیمه ای می باشد.

انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث چه زمانی مهم و کاربری خواهد بود ؟

تخفیف های عدم خسارت بیمه ثالث در زمان انتقال بیمه نامه مهم ترین نکته برای راننده های اتومبیل می باشد ،چون در زمان خرید بیمه ثالث تاثیر بسیار زیادی بر حق بیمه پرداختی بیمه گذار خواهد داشت .آیین نامه انتقال بیمه نامه شخص ثالث به شرح زیر می باشد :

  • انتقال بیمه شخص ثالث به شرکت بیمه ای دیگر
  • انتقال بیمه شخص ثالث از اتومبیل قدیمی، اسقاطی یا فرسوده به اتومبیل جدید
  • انتقال بیمه ثالث به مالک جدید اتومبیل

خرید بیمه ثالث از شهر بیمه دات کام

شهر بیمه یک فعال ترین کارگزاری های فروش بیمه می باشد . در صورت نیاز به مشاوره رایگان و یا خرید بیمه نامه همواره می توانید با ما در تماس باشید ، کارشناسان و مشاوران ما در کنار شما هستند .

لطفا صبر کنید

فرم ساز آسان