بیمه مسافرتی خارج از کشور
مسافرتی، به علاقمندان سفر و به ویژه کسانی که سفرهای خارجی متعددی را در طول سال تجربه میکنند، کمک میکند تا درصورت وقوع حوادث احتمالی، دغدغهای از جنس جبران خسارات مالی نداشته باشند.
با بیمه مسافرتی میتوانید سفرتان را بیمه کنید و به دور از نگرانی برای جبران هزینههای پیش بینی نشده، با خیال راحتتری از اوقات خود لذت ببرید.
بیمه مسافرتی هر گونه خسارتهای جانی پیش بینی نشده و خسارتهای مالی مربوط به مفقود شدن مدارک شناسایی، مفقودی یا تاخیر بار، بروز مشکلات حقوقی و ... که وقوع آنها پس از آغاز سفر باشد را تحت پوشش قرار میدهد.
خرید بیمه مسافرتی گاهی از سوی برخی سفارت خانهها الزامی است اما حتی اگر الزامی برای تهیه آن وجود نداشته باشد، توصیه میشود برای جلوگیری از هزینههای گزاف در اثر وقوع حوادث احتمالی، حتما این بیمه نامه را تهیه کنید.
انواع پوششهای بیمه مسافرتی
- هزینههای پزشکی: مانند هزینه مربوط به معاینه، بستری شدن، جراحی، درمان و ... تا سقف تعهد بیمه نامه
- هزینه فوریتهای دندانپزشکی: مانند عفونت شدید، درد یا کشیدن دندان
- هزینه داروهای ضروری مسافر در صورت مفقود شدن
- هزینه بازگشت سفر: در صورتیکه شخص 10 روز یا بیشتر در بیمارستان بستری بوده و بهعنوان مسافر عادی قادر به بازگشت نباشد.
- هزینه همراه: سفر 1 شخص به عنوان همراه (از اعضای درجه یک خانواده) در صورتیکه بیمار بر اثر وقوع حادثه به مدت 10 روز یا بیشتر بستری شود.
- هزینه ابتلا به بیماریهای شدید: در این صورت شرکت بیمه موظف است هزینه درمان شخص در همان کشور یا در صورت موافقت پزشک، هزینههای لازم برای انتقال وی به کشورش را بپردازد.
- هزینه مسائل حقوقی: هزینههایی که ممکن است بر اثر رعایت نکردن قوانین شهروندی در کشور خارجی برای مسافر پیش آید و حتی هزینههای جانبی مانند حقالوکاله و هزینه مربوط به دادگاه را به همراه داشته باشد.
- هزینه بازگشت جسد و تهیه تابوت برای حمل و نقل بینالمللی
- هزینه ناشی از تاخیر در حرکت: این هزینه در بیشتر شرکتهای بیمه برای مدت زمان بیش از 6 ساعت قابل جبران است و در بعضی از شرکتها موارد زیر درنظر گرفته میشود.
پروازهای لحظه آخری و چارتری جزو این پوشش نیستند.0
هزینه تاخیر از زمانی محاسبه میشود که مسافر صندلیاش را رزرو کرده باشد.
دریافت خسارت زمانی اتفاق میافتد که علت و زمان تاخیر وسیله نقلیه از سوی شرکت حمل و نقل تایید شود و کتبا در اختیار شرکت بیمه قرار گیرد.
تاخیر که به دنبال اعتصاب کارمندان فرودگاه یا شرکتهایی هواپیمایی اتفاق افتاده باشد، شامل این پوشش نیست.
عوامل تاثیرگذار روی قیمت بیمه مسافرتی
سه فاکتور اصلی روی محاسبه قیمت بیمه مسافرتی تاثیرگذار است:
1- سن مسافر
هرچه قدر سن مسافر بیشتر باشد، حق بیمه بیشتری پرداخت خواهد کرد. گروه سنی تعیین شده از سوی شرکتهای بیمه به اینصورت است:
0-12 سال
13-65 سال
66-70 سال
71-75 سال
76-80 سال
81-85 سال
86-100 سال
بالای 100 سال
2- تعداد دفعات خروج از کشور
نرخ بیمه مسافرتی که یک شخص بابت سفر به یک کشور پرداخت میکند با قیمت بیمه مسافرتی شخصی که قصد سفر به چند کشور را دارد، یکی نیست.
- تک سفره (یک بار خروج): سفرهایی که فقط یکبار از ایران خارجشده باشد بهعنوانمثال سفر از ایران به آلمان
- چند سفره (چندبار خروج): سفرهایی که چندین بار از ایران خارج شده باشد؛ بهعنوانمثال از ایران به آلمان، بازگشت به ایران و مجدداً از ایران به ترکیه
3- مدت سفر
مدت بیمه مسافرتی به مدت زمان سفر مدنظر مسافر بستگی دارد که به بازههای زمانی زیر تقسیم میشود:
1-7 روز
7-15 روز
15-23 روز
23-31 روز
31-45 روز
45-62 روز
62-92 روز
شش ماهه
یکساله
شرکت کمک رسان
خدمات مربوط به بیمه مسافرتی را شرکتهای کمک رسان به مسافران و بیمه گذاران ارائه میدهند. در واقع شرکتهای بیمهای که در ایران بیمه مسافرتی ارائه میدهند با تعدادی از شرکتهای کمک رسان مانند Reise-Schutz، Mideast یا Allianz برای ارائه خدمات بیمهای به مسافران، قرارداد دارند.
پیگیری و پرداخت خسارت در بیمه مسافرتی
اگر خسارت در سفر خارجی حادث شود، بیمه گذار میتواند با شماره گیری عددی که رو بیمه نامهاش درج شده است، با شرکت کمک رسان تماس بگیرد، اطلاعات مورد نیاز را ارئه داده، حادثه را شرح دهد و از خدمات آنها استفاده کند.
اما اگر خدمات خواسته شده جزو مواردی نباشد که شرکت کمک رسان ارائه میدهد، بیمه گذار میتواند هزینه را خودش پرداخت کند و پس از بازگشت به کشور با ارائه مدارک لازم هزینههای انجام شده را (در صورتی که تحت پوشش بیمه نامه باشد) از شرکت بیمه دریافت کند.
پرداخت خسارت در حالت کلی به چند روش امکانپذیر است:
- بیمه کمک رسان مستقیما خسارت را برای بیمارستان یا هر نهاد دیگری که بیمه گذار به آن مراجعه کرده، پرداخت میکند.
- شرکت کمک رسان در بعضی موارد مانند تاخیر در زمان حرکت، هزینه را مستقیما به حساب بیمه گذار واریز میکند.
- بیمه گذار خودش هزینه خسارت را پرداخت میکند و پس از بازگشت از سفر همراه با فاکتور پرداخت شده به شرکت بیمه مراجعه و هزینه انجام شده را دریافت میکند.
توجه: حتما پیش از اقدام به هر کاری یا پرداخت هزینه به پشتوانه بیمه، با شرکت بیمه تماس بگیرید و درباره شرایط و مدارک لازم برای اخذ غرامت درباره مشکل خود اطلاعات کسب کنید.
مدارک لازم برای گرفتن خسارت پس از بازگشت
- اصل بیمه نامه مسافرتی
- اصل و کپی پاسپورت
- اصل فاکتور یا رسید پرداخت شده
- گزارش کتبی مربوط به هزینههای انجام شده
موارد خارج از تعهد پوشش بیمه مسافرتی
- بیماری سابقهدار و عوارض ناشی از آن که بیمهشده قبلاً از آن آگاهی داشته و پیش از دریافت بیمه مسافرتی برای آن تحت درمان بوده یا است.
- وقوع هر نوع حادثه در شرایط جنگ، حمله نظامی یا عملیات تروریستی
- خودکشی و صدمات عمدی وارد شده به بیمه گذار
- مشارکت در عمل مجرمانه
- آسیب وارده ناشی از تشعشعات هستهای
- زایمان در خلال سه ماه مانده به موعد زایمان و سقط جنین اختیاری
- آسیب وارده ناشی از مصرف مواد مخدر، مشروبات الکلی و داروهای روانگردان بهاستثنای داروهایی که با تجویز پزشک مصرفشده باشد.
- اختلالات مادرزادی و بیماریها و عوارض ناشی از آن
- پیشگیری یا واکسیناسیون
- عوارض ناشی از فیزیوتراپی
- هزینههای مربوط به انرژیدرمانی و درمان بهمنظور زیبایی
- عوارض ناشی از بیماریهای روانی و جنون
- انجام ورزشهای حرفهای یا ورزشهایی که عرفا خطرناک محسوب میگردند مانند اسکی، پارکور، پرشباچتر، صخرهنوردی و غیره
مدت پوشش بیمه مسافرتی
بر اساس آیین نامه بیمه مرکزی، مسافران و بیمه گذاران در سفرهای کمتر از 92 روز متوالی امکان بهرهمندی از پوششهای بیمه مسافرتی را دارند.
در مورد طرحهای 6 ماهه و یکساله نیز اگر بیمه گذار به تعدادی سفر کمتر از 92 روز متوالی برود، در تمام آنها میتواند از پوششهای بیمه مسافرتی خود استفاده کند.
مدت بیمه نامه مسافرتی نیز از زمان درج مهر خروج در پاسپورت آغاز میشود.
تخفیفات بیمه مسافرتی
شرکتهای ارائه دهنده بیمه مسافرتی برای تورهای مسافرتی و آن دسته از بیمه گذارانی که اقدام به خرید گروهی بیمه مسافرتی میکنند، تخفیفاتی درنظر میگیرند. این تخفیفات ثابت نیستند و ممکن است درصد آن در هر شرکت بیمه متفاوت باشد.
به میزان تعداد روزهای سفر مسافر است اما طبق آیین نامه بیمه مرکزی، بیشتر از 92 روز اقامت متوالی نباید باشد.
خیر.
بله، برای استفاده از بیمهمسافرتی، حتماً باید به هنگام خروج از کشور مهر خروج در پاسپورت مسافر درج شود و در واقع شروع بیمهمسافرتی از تاریخ مهر خروج است. به همین دلیل مبدأ سفر باید ایران باشد.
این تب ها و سوالات متداول و توضیحات آزمایشی است و بعد از خرید این سایت آماده بیمه می توانید آنها را ویرایش و محتوای خود را جایگزین کنید یا آنها را حذف یا اضافه کنید.