بیمه آسانسور چیست ؟

با گسترش عمودی شهرها و افزایش روزافزون ساختمان های بلند مرتبه آسانسور تبدیل به یک نیاز اساسی و فراگیر برای انسان مدرن شد و همچون سایر اختراعات بشر همراه با فواید و مزایای فراوانی که داشت پیامد های ناگواری نیزبه ارمغان آورد ، بیمه آسانسور ابزاری است برای کاهش زیان های مالی و جانی ناشی از حوادث آسانسور. بیمه آسانسور در واقع یک بیمه مسئولیت مدنی است بدین معنی که چنانچه در اثر حوادث ناشی از آسانسور بیمه گذار یا خریدار بیمه (مالک، مدیر ساختمان، شرکت های سرویس و نگهداری آسانسور ) مسئول حادثه شناخته شوند و محکوم به جبران خسارت های مالی و جانی گردند شرکت بیمه خسارت را از طرف بیمه گذار (خریدار بیمه ) به زیاندیده پرداخت میکند.

چرا باید آسانسور را بیمه کرد ؟
نقص فنی قطعات آسانسور و خطای انسانی همواره آسانسور را آبستن حوادث مرگباری میکند که در صورت وقوع چنین حوادثی علاوه بر ایجاد مشکلات روحی و روانی برای مصدوم و یا خانواده متوفی معمولا باعث دعوای حقوقی مبنی بر کشف مقصر یا مقصرین حادثه و پرداخت دیه فوت یا نقص عضو میگردد . بیمه آسانسور قطعا نمیتواند مصدوم را درمان و یا متوفی را زندگی دوباره ببخشد اما با تامین به موقع و مناسب حقوق حادثه دیدگان نقش بسیار مهمی در تنظیم روابط طرفین و برقراری صلح و آرامش خواهد داشت .

چه کسی باید آسانسور را بیمه کند ؟
از آنجاییکه عوامل زیادی در تولید ، طراحی ، نصب و سرویس و نگهداری آسانسور نقش دارند لذا چنانچه حادثه ای برای آسانسور رخ دهد و منجر به فوت یا ایجاد صدمات مالی و جانی به استفاده کنندگان آسانسور گردد با توجه به نظر دادگاه و کارشناس حوادث ممکن است هر یک از این عوامل با توجه به سهمی که در ایجاد حادثه داشته اند مقصر و مسئول شناخته شوند . به عنوان مثال در یک حادثه منجر به فوت ناشی از حوادث آسانسورممکن است دادگاه با توجه به نوع حادثه شرکت تولید کننده قطعات را ۲۰% شرکت طراحی و مونتاژ و نصب آسانسور را ۲۰% و شرکت سرویس و نگهداری آسانسور را ۴۰% و مالک یا مالکین را ۲۰% مقصر و مسئول جبران خسارت معرفی کند در چنین شرایطی هر یک از عوامل میبایست سهم خود را از خسارتی که دادگاه تعیین کرده پرداخت کنند بنابراین داشتن بیمه برای تمام عوامل ضروری است و هر کدام میبایست بطور مستقل نسبت به خرید بیمه اقدام نمایند چون بیمه مسئولیت شرکت تولید کننده قطعات در مثال فوق فقط سهم ۲۰% را پرداخت میکند و هیچ تعهدی در رابطه با سهم شرکت های نصب و مونتاژ یا سرویس و نگهداری و یا مالکین ندارد . مدیران ساختمان ها به نمایندگی از مالکین میبایست نسبت به خرید بیمه آسانسور اقدام کنند تا در صورت وقوع حوادث احتمالی در حاشیه امنیت کامل باشند .

وظیفه مدیر ساختمان در رابطه با آسانسور چیست ؟
۱- بررسی و کنترل اینکه آیا آسانسور پس از نصب و راه اندازی دارای گواهی استاندارد از موسسه استاندارد ایران هست یانه .( از سال ۱۳۸۳ به بعد  برای ارائه گواهی پایان کار هر ساختمان شهرداری گواهی استاندارد آسانسور را از سازنده مطالبه میکند )
۲- عقد قرارداد سرویس و نگهداری سالیانه آسانسور با شرکت های سرویس و نگهداری آسانسور که دارای مجوز و پروانه فعالیت از وزارت صنایع و معادن کشور هستند
۳- عقد قرارداد سالیانه با شرکت هایی که دارای پروانه طراحی و مونتاژ از وزارت صمت هستند جهت دریافت استاندارد ادواری آسانسور
۴- خرید بیمه آسانسور به نمایندگی از کلیه مالکین از شرکت های معتبر بیمه

نکته :

از آنجاییکه بیمه مسئولیت مدیر یا هیات مدیره ساختمان بیمه ایران کلیه خطرات و حوادثی را که ممکن است در ساختمان به وقوع بپیوندد از جمله حوادث آسانسور را شناسایی و در قالب یک بیمه نامه پوشش داده است مدیرانی که تمایل دارند علاوه بر حوادث آسانسور در مورد سایر حوادث احتمالی در حاشیه امنیت کامل باشند توصیه میگردد نسبت به مطالعه و خرید بیمه مسئولیت مدیر یا هیات مدیره ساختمان اقدام کنند .بدیهی است در صورت خرید بیمه مسئولیت مدیر ساختمان نیازی به خرید بیمه آسانسور نیست .


هزینه بیمه آسانسور چقدر است ؟

حق بیمه ، بیمه آسانسور بر اساس تعداد آسانسور ، ظرفیت هر آسانسور ، نوع کاربری آسانسور (مسکونی ، اداری و تجاری ، باربری )، میزان تعهدات بیمه گر برای جبران هزینه های پزشکی و غرامت فوت و نقص عضو تعیین میگردد . 

به عنوان مثال حق بیمه سالیانه یک دستگاه آسانسور یک منزل مسکونی هفت طبقه با ظرفیت ۵ نفربه شرح زیر است .

هزینه پزشکی هر نفر در هر حادثه :۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
هزینه پزشکی در طول مدت بیمه :۵۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
دیه برای هر نفر در هر حادثه :۸/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
دیه در طول مدت بیمه :۴۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال
حق بیمه سالیانه :۲/۸۳۰/۰۰۰ ریال


آیا بیمه آسانسور خسارت های ناشی از آتش سوزی وارد به آسانسور را جبران میکند ؟

خیر در بیمه آسانسور خسارت های مالی و جانی وارد به استفاده کنندگان از آسانسور جبران میشود لیکن خسارتهای فیزیکی وارد به خود آسانسور قابل پرداخت نیست و مالکان و مدیران محترم ساختمان ها علاوه بر بیمه آسانسور میبایست با خرید بیمه آتش سوزی کلیه تاسیسات ساختمان از جمله آسانسور را در برابر آتش ، صاعقه ، انفجار و همچنین زلزله بیمه کنند.


آیا داشتن قرارداد سرویس و نگهداری برای آسانسور شرط لازم برای پرداخت خسارت است ؟


بله ، دارا بودن قرارداد سرویس و نگهداری معتبر با یکی از شرکت هایی که دارای پروانه طراحی و مونتاژ از وزارت صمت هستند الزامی بوده و شرط پرداخت خسارت خواهد بود .


آیا داشتن گواهی استاندارد برای آسانسور شرط لازم برای پرداخت خسارت است ؟


در حال حاضر پرداخت خسارت بیمه منوط به داشتن گواهی استاندارد در ساختمان های قدیمی و یا تمدید آن در ساختمان های جدید نیست .
کلیه ساختمان هایی که بعد از سال ۱۳۸۳ ساخته شده اند قطعا قبل از دریافت پایان کار تاییدیه گواهی ایمنی آسانسور از سوی ادارات كل استاندار را دریافت کرده اند ، این قبیل ساختمان ها می بایست به طور مرتب سالیانه نسبت به تمدید گواهی استاندارد اقدام نمایند و همچنین ساختمان های قبل از سال ۱۳۸۳ نیز جهت دریافت گواهی استاندارد می بایست اقدام نمایند . بدیهی است این موضوع در افزایش ایمنی آسانسور و کاهش حوادث احتمالی نقش مهمی دارد و در صورت عدم دریافت گواهی ایمنی از اداره استاندارد و وقوع حادثه بدیهی است که در بررسی و تعیین مقصر یا مقصرین حادثه سهم مدیر و مالکان سهم بالاتری خواهد بود .


برای دریافت گواهی استاندارد چه باید کرد ؟

برای دریافت گواهی استاندارد کافی است با یکی از شرکت هایی که دارای پروانه طراحی و مونتاژ از وزارت صمت هستند قرارداد دریافت گواهی استاندارد منعقد نمایید . این شرکت ها به نمایندگی از شما اقدامات لازم را جهت ایجاد فایل و اعزام بازرس انجام خواهند داد .

خرید بیمه آسانسور به عهده کیست ؟


از آنجاییکه در صورت وقوع حادثه در یک آسانسور افراد و شخصیت های مختلفی که درفرایند ساخت قطعات آسانسور، مونتاژآسانسور ، بازرسی و نگهداری آن نقش داشته اند بر اساس نظر کارشناس ممکن است هرکدام سهم و درصدی مقصر و مسئول حادثه شناخته شوند بنابراین بدیهی است که تمام این افراد در معرض خطرمحکومیت قرار دارند و هر کدام میبایست پیش بینی های لازم را برای خرید بیمه مسئولیت مربوط به حوزه مسئولیت خود را داشته باشند تا در حاشیه امنیت قرار بگیرند . بر همین اساس به کلیه مدیران و مالکان ساختمان ها اکیدا توصیه میشود بیمه مسئولیت آسانسور را بصورت مستقل خریداری کنند وفقط به اینکه شرکت سرویس ونگهداری بیمه خریداری کرده اکتفا نکنند زیرا شرکت سرویس و نگهداری مسئولیت خود را بیمه کرده و چنانچه در یک حادثه ۳۰% مدیر یا مالکان و ۷۰% شرکت سرویس و نگهداری محکوم شوند بیمه نامه خریداری شده توسط شرکت سرویس و نگهداری فقط سهم ۷۰% بیمه گذار خود یعنی شرکت سرویس و نگهداری را جبران خواهد کرد و سهم ۳۰% مدیر یا مالکان به عهده بیمه گر آن بیمه نامه نخواهد بود . هرچند میتوان در زمان خرید بیمه نامه مسئولیت هر دو را باهم بیمه کرد لیکن توصیه میشود جهت جلوگیری از برخی مشکلات حقوقی هر کدام از عوامل بصورت مستقل بیمه نامه خریداری کنند .


مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت حوادث آسانسور چیست ؟

در صورت وقوع حادثه حداکثر ظرف مدت ۵ روز کاری مراتب را بصورت کتبی به شرکت بیمه اطلاع دهید
با توجه به نوع حادثه مدارک زیر را تهیه و تحویل شرکت بیمه دهید
حوادث منجر به جراحت و هزینه های بیمارستانی :
۱- صورت حساب بیمارستان
۲- قبوض پرداخت شده
۳- شرح عمل جراحی
۴- خلاصه پرونده بیمارستان
۵- تصویر شناسنامه و کارت ملی مصدوم

حوادث منجر به فوت یا نقص عضو :
۱- کپی برابر اصل گواهی فوت
۲- کپی برابر اصل شناسنامه باطل شده
۳- کپی برابر اصل گزارش نیروی انتظامی
۴- کپی برابر اصل گزارش پزشکی قانونی
۵- کپی برابر اصل گواهی حصر وراثت
۶- رای دادگاه


آیا خرید آنلاین بیمه آسانسور برای تهران و شهرستان ها امکان پذیر است ؟

بله کلیه هموطنان عزیز از سراسر کشور میتوانند نسبت به خرید آنلاین بیمه آسانسور از طریق لینک زیر اقدام نمایند .بیمه نامه حداکثر ظرف ۷۲ ساعت از طریق پست سفارشی رایگان ارسال خواهد شد .


آیا شخص بیمه گذار در بیمه آسانسور تحت پوشش می باشد ؟

بله در ساختمان های مسکونی شخص بیمه گذار که معمولا مدیر ساختمان است تحت پوشش بیمه حوادث قرار میگیرد و چنانچه حادثه ای در حین استفاده از آسانسور برای ایشان رخ دهد در چهارچوب شرایط و جدول بیمه حوادث صدمات جسمانی وارده قابل جبران خواهد بود . همچنین در صورتیکه بیمه گذار شخص حقوقی باشد ، اعضای هیات مدیره و مدیر عامل شرکت نیز تحت پوشش بیمه حوادث خواهند بود .

جهت استعلام و یا خرید بیمه نامه اینجا را کلیک کنید.