عملکرد شرکتهای بیمه تازه بعد از وقوع حادثه و خسارت مشخص میشود! در شرایطی که ما بیشتر از همیشه به پشتیبانی نیاز داریم ممکن است شرکتهای بیمه عملکرد مناسبی نداشته باشند و باعث ناراحتی و نارضایتی ما شوند. سامانه شکایات بیمه مرکزی برای چنین شرایطی ایجاد شده است تا بیمهگزارانی که از عملکرد و پاسخگویی شرکتها و نمایندههای بیمه ناراضی هستند بتوانند شکایت از شرکت بیمه در بیمه مرکزی را به راحتی انجام دهند و آن را پیگیری کنند. برای اطلاع از نحوه شکایت از شرکتهای بیمه این مطلب را تا انتها بخوانید.
پاسخگویی به شکایات از شرکت های بیمه در کمتر از ۶ روز!
گرفتن خسارت از شرکتهای بیمه همه ما را یاد صفهای طولانی، رفت و آمدهای زیاد و دردسر میاندازند. از سال ۱۳۹۳ سامانه یکپارچه رسیدگی به شکایات بیمه گزاران راه اندازی شد. در ابتدا جواب دادن به هر شکایت به طور میانگین ۷۳ روز طول میکشید! خوشبختانه در حال حاضر این مدت زمان به کمتر از ۶ روز کاهش یافته است و در صورت بروز هرگونه مشکل با شرکتهای بیمه میتوانید با خیال راحت به سایت بیمه مرکزی مراجعه کنید.
ثبت شکایت از شرکت بیمه در بیمه مرکزی
بیمه مرکزی تنها شکایت از شرکتهای بیمه دارای مجوز را پیگیری میکند و باید اصالت بیمه نامه شما هم از طرف بیمه مرکزی تایید شود. اگر در هر کجای روند ثبت شکایت دچار مشکل شدید با شماره زیر تماس بگیرید.
شماره سامانه شکایات بیمه مرکزی: 0212342
برای شروع فرآیند شکایت باید به آدرس زیر مراجعه کنید:
- سامانه شکایات بیمه مرکزی
- از منوی سمت راست گزینه ثبت شکایت را انتخاب کنید.

مرحله اول: تایید قانون
در این مرحله باید با انتخاب گزینه «تایید قوانین» ۲۴ قانون ارتقا سلامت نظام اداری را بپذیری و به مرحله بعد بروید.
مرحله دوم: انتخاب نوع شکایت
شما باید مشخص کنید که میخواهید از چه جایی شرکت کنید یا در واقع کجا دچار مشکل شدهاید. مراکز صدور، پرداخت خسارت و نمایندهها در این بخش به شکل زیر تقسیم شدهاند:
- مرحله صدور بیمه نامه و شکایت از بیمه گزار (شرکت بیمه)
- مرحله پرداخت خسارت (شما زیان دیده هستید و پرونده دارید)
- مرحله پرداخت خسارت (شما زیان دیده هستید و پرونده ندارید)
- نمایندگان رسمی شرکتهای بیمه
- دفاتر غیر مجاز
- کارگزاران رسمی دارای پروانه از بیمهی مرکزی
- ارزیابان رسمی دارای پروانه از بیمه مرکزی
- صندوق تامین خسارتهای بدنی (مراجعهی مستقیم)
- صندوق تامین خسارتهای بدنی (مراجعه به شرکت)

مرحله سوم: مشخصات بیمه نامه
حالا باید اسم شرکت بیمه، شماره بیمه نامه و عنوان بیمه نامه خود را وارد کنید.
مرحله چهارم: اطلاعات شاکی
اطلاعات زیر در این مرحله از شما گرفته میشود:
- کد ملی
- تاریخ تولد
- تلفن ثابت
- کد پستی
- موبایل
- پست الکترونیکی
- استان و شهر به همراه آدرس
- وضعیت شکایت (اصالت یا وکالت)

در ادامه این مرحله کد تاییدی به تلفن همراه شما پیامک میشود که با وارد کردن آن به مرحله بعد میروید.
مرحله پنجم: سوابق، شرح شکایت و مستندات
بسته به نوع شکایاتی که مطرح میکنید وارد این مراحل میشوید، اگر از صدور بیمهنامه و دریافت خسارت شکایت دارید باید سوابق بیمهای خودتان را وارد کنید. در غیر این صورت مستقیم وارد شرح شکایت میشوید و باید موضوع شکایت از شرکت بیمه را وارد کنید و طرح شکایت را توضیح دهید.
در بخش مستندات تصاویر لازم از مدارک مورد نیاز را ارسال کنید. حجم هر فایل باید کمتر از ۱۴ مگابایت باشد. در انتها شکایت شما از شرکت بیمه به ثبت میرسد.
پیگیری شکایت از شرکت بیمه
بعد از ثبت شکایت از شرکتهای بیمه در سامانه بیمه مرکزی به شما کد رهگیری داده میشود. برای پیگیری باید دوباره به سایت بیمه مرکزی بروید و از بخش «پاسخگویی و رسیدگی به شکایات بیمهای» گزینه «پیگیری شکایات» را انتخاب کنید. بعد از وارد کردن کد شکایت و کد ملی شاکی نتیجه را مشاهده کنید. یادتان باشد که کد رهگیری به شماره موبایلی که در هنگام ثبت شکایت وارد کردهاید، ارسال می شود. بیمه مرکزی شکایتها را به صورت استانی بررسی میکند تا مدت زمان رسیدگی به هر شکایت به حداقل برسد.
رسیدگی شرکتهای بیمه به شکایتها
آیین نامه ۷۱ شورای عالی مبنای رسیدگی به شکایت از شرکتهای بیمه است. شرکتهای بیمه موظف هستند تا واحد رسیدگی و پاسخگویی به شکایتها را در سراسر کشور داشته باشند و این واحد باید تحت نظر مستقیبم مدیرعامل آن شرکت عمل کند تا زمان رسیدگی و پاسخگویی به شکایتها به حداقل برسد.
اطلاع تخلفات به بیمه مرکزی
اگر بیمهگر یا صندوق پرداخت خسارت در زمان مشخص شده خسارت را پرداخت نکند و به هر دلیلی آن را به تاخیر بیاندازد؛ شما میتوانید موضوع را به بیمه مرکزی اعلام کنید و مطابق نحوه شکایت شرکت بیمه که توضیح داده شد، شکایتتان را ثبت کنید.
بیمه مرکزی موظف است که بعد از ثبت شکایت از شرکتهای بیمه، اعتراضات را ظرف ۱۵ روز بررسی و پیگیری کند و در ادامه تصمیمات لازم را بگیرد. همچنین اگر برای بیمه مرکزی ثابت شود که شرکت بیمهای در پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث کوتاهی کرده است، طبق ماده ۲۸ قانون، شرکت بیمه جریمه میشود و باید جریمه را نقدی پرداخت کنید. حتی در بعضی از موارد و با تایید شورای عالی بیمه، ممکن است پروانه فعالیت این شرکت به حالت تعلیق دربیاید.
سوال این جاست که چرا با تمام فرآیندهای نظارتی در نظر گرفته شده برای به حداقل رساندن میزان شکایتهای مردم از شرکتهای بیمه همچنان شاهد نارضایتی آنها هستیم؟ مدیر نظارت فنی بیمه مرکزی میگوید، «برای حل این مشکل در ابتدا، مردم باید نسبت به حقوق خود آگاهی مناسب پیدا کنند؛ زیرا بیشتر اعتراض بیمهگزارها از برخی از شرایط بیمهنامهها، عدم آگاهی آنها از میزان تکمیل مدارک پرونده است.»
دقت داشته باشید که در گام بعدی باید، اعتراض خود را به واحد بازرسی و ارزیابی عملکرد شرکت بیمه منعکس کنید و اگر نتیجهای دریافت نشد، به سایت بیمه مرکزی مراجعه و شکایات خود را ثبت کنید تا این نهاد بیمهای رسیدگیهای لازم را انجام دهد.
به حداقل رساندن نارضایتی از شرکتهای بیمه
یکی از مهمترین دلایل افراد برای شکایت از شرکتهای بیمه، نداشتن آگاهی و اطلاعات کامل درباره پوششهای بیمهنامه و مدارک لازم برای گرفتن خسارت است. در وبلاگ ازکی میتوانید از کوچکترین قوانین بیمهای به زبان ساده مطلع شوید. همچنین این امکان را دارید که قبل از خرید با مقایسه همه شرکتهای بیمه، بهترین و ارزانترین بیمه را برای خود تهیه کنید.
از طرفی امکان پرداخت خسارت آنلاین برای بیمه خودرو (بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه) فرآهم شده است. تا شما بدون نیاز به مراجعه حضوری، خسارت مالی کمتر از ۳۰ میلیون تومان (خسارتهای بدون نیاز به کروکی) را از شرکت بیمه خودتان یا راننده مقصر حادثه دریافت کنید.